BÜ ‘Global Liderlik Geliştirme Programı' başlatıyor.

Boğaziçi Üniversitesi, Coca-Cola'nın katkılarıyla ‘Global Liderlik Geliştirme Programı' başlatıyor.

Resmi İlan 15.01.2014 15:11:57 0
BÜ ‘Global Liderlik Geliştirme Programı

Boğaziçi Üniversitesi, Coca-Cola’nın desteğiyle bölgede geleceğin Türkiye dostu liderlerini yetiştiriyor

 

Boğaziçi Üniversitesi, Coca-Cola’nın katkılarıyla ‘Global Liderlik Geliştirme Programı’ başlatıyor. Global Liderlik Geliştirme Programı, Türkiye’nin bölgesel liderlik rolüne vurgu yaparak; özel sektör, kamu, sivil toplum yöneticileri ile gazetecilerin bölgesel işbirliği fırsatları, liderlik, inovasyon, iletişim ve müzakere becerilerini geliştirmeyi hedeflerken farklı ülkelerden basın, siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

  Boğaziçi Üniversitesi 150. yılını kutlarken Coca-Cola’nın katkıları ile Türkiye’nin son dönemde ön plana çıkan liderlik pozisyonunu güçlendirecek ve bölgesel liderlik rolüne vurgu yapacak bir programa imza atıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından düzenlenen “Global Liderlik Geliştirme Programı” çerçevesinde, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde kariyerlerinde bir adım öne çıkmış özel sektör, kamu, sivil toplum yöneticileri ve gazeteciler İstanbul’da buluşacak.

 Türkiye merkezli bölgesel liderlik ağı

 Türkiye’nin lider konumda olduğu Orta Asya ve Ortadoğu bölgelerinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi aracılığıyla ve Coca-Cola’nın stratejik işbirliğiyle, bölgedeki lider adaylarını İstanbul’da bir araya getirmek amacıyla hazırlanan program, ortak bir kültür yaratma hedefiyle, bölgemizde güçlü bir liderlik ağı oluşturacak. Türkiye’nin toplumsal, ekonomik ve sosyolojik geleceğine yapılan bu vizyoner katkı sayesinde, Türkiye merkezli bir liderlik ağı ve işbirliği kültürü oluşturulacak.

 Global Liderlik Gelişim Programı kapsamında, kariyerlerinde belirli bir mesafe kat etmiş, 10 ülkeden 15 lider adayı Türkiye’de bir hafta geçirecek. Katılımcılar, liderlik, bölgesel işbirliği fırsatları, inovasyon, iletişim ve müzakere becerilerini geliştiren akademik programların yanı sıra, kapsamlı bir sosyal program çerçevesinde de Türkiye’nin basın, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecek. Program dahilinde katılımcılar, İstanbul ve Ankara’da yapılacak üst düzey görüşmelerin yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi’nde özel olarak tasarlanmış dersler alacaklar.

 Türkiye 2023 hedeflerine ve bölgesel liderlik vizyonuna uygun olarak etkin bir aktör olarak konumlanırken, Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yıllık birikimi ile yapacağı katkının önemine dikkat çeken Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Üniversitemizin 150 yıllık liderlik geleneğini toplumumuzun faydası için kullanmak ve bölgesel liderlere Türkiye vizyonu kazandırırken, ilham vermek bizi heyecanlandırıyor. Dünyada bugün Boğaziçi Üniversitesi’nin sahip olduğu konum ve Üniversitemizin çok kültürlü, çoğulcu geleneği bizleri dünyaya açık, daha fazla uluslararası çalışma yapmaya itiyor.” derken, programın Türkiye’nin sivil diplomasi ve ‘soft power’ına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

 Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas ise, Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan işbirliği hakkında “Türkiye bugün, çokuluslu şirketler için bölgesel bir yönetim merkezi konumunda. Bunun yanı sıra, iş dünyasında da bölgenin önemli bir yetenek havuzu konumuna geldi, Türkiye`de deneyim kazanan yöneticiler büyük kuruluşlar tarafından dünyaya ihraç ediliyor ve tecrübelerini diğer bölgelerde de uygulamaları bekleniyor. Coca-Cola da bu yaklaşımla Avrasya ve Afrika Bölgesinde yer alan 85 ülkeyi Türkiye’den yönetiyor. Bu sebeple, Global Liderlik Geliştirme Programı’nın geleceğe çok önemli liderlik mirası bırakacağına inanıyorum” dedi. Molinas, Üniversitelerle birçok çalışma yürüttüklerini vurgularken, “Bir Boğaziçi mezunu olarak, Üniversiteme katkı yapmaktan ve işbirliği içinde olmaktan mutluluk duymaktayım” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00